הטור שלי במדור "מיקרוסקופ" ב"בשבע" גליון 501 מיום 11.7.2012
ביום שני התפרסמה ידיעה על כך ששני תושבי הכפר הערבי קטאנה חשודים בהצתה שהיתה ליד מעלה החמישה. אורי כהן-אהרונוב, הכתב לענייני משטרה בערוץ ראשון הוסיף וקבע שיש שריפות שביצעו גם צעירים יהודים. ואני מתפלא. כפי שרמזתי בטור כאן לפני שבועיים, כנראה מתוך רגישות יתר נמנעו כלי התקשורת אז מלהזכיר אפילו ברמז שערבים אולי מעורבים בהצתות במתקני צה"ל והמשטרה שליד כפרים ערביים. והנה במקרה זה, כדי 'לאזן' את הידיעה הברורה שערבים נתפסו בפעילות לאומנית עויינת, כהן-אהרונוב - שאביו, אגב, היה איש אצ"ל פעיל ביותר בפעולות אשר שברו את ה'הבלגה' ופגעו באוכלוסייה הערבית האזרחית - בחר להשתדל בכל זאת להכניס איזושהי 'זאפטה' לצד היהודי. מוזר.* כפי שרבים ציינו, לשופט אדמונד לוי יש עבר 'פוליטי'. וכל הכבוד לגאולה אבן שאף ציינה שלטליה ששון יש הווה פוליטי. השאלה שלי לעיתונאים, מאז פורסם הדו"ח שקרוי על שם ששון ממרצ: מדוע לא חקרתם את עברה אז, ואולי הייתם מגלים את הנטיות הפוליטיות שלה? ועוד: אם במשך השנים לא כל כך הפריע לכם הרקע הפוליטי של ששון בזמן שציטטתם את הקביעות המשפטיות שלה על חוקיות המאחזים והיישובים, מה מפריע לכם עברו של השופט לוי מלפני 40 שנה?
ישראל מידד
____________
הגירסה בטרם עריכה:
ביום שני התפרסמה ידיעה על כך ששני תושבי הכפר הערבי קטאנה חשודים בהצתה שהייתה ליד מעלה החמישה אבל אורי כהן-אהרונוב, הכתב (והפטפטן) לענייני משטרה בערוץ ראשון הוסיף וקבע עובדה והיא שיש שריפות שביצעו גם צעירים יהודים. ואני מתפלא. כפי שרמזתי בטור כאן לפני שבועיים, כנראה מתוך רגישות יתר נמנעו כלי התקשורת אז מלהזכיר ברמז שבקטן ביותר שערבים אולי מעורבים בהצתות במתקני צה"ל והמשטרה שליד כפרים ערבים. והנה, במקרה זה, כדי "לאזן" את הידיעה הברורה שכן ערבים נתפסו בפעילות לאומנים עויינות את המדינה, כהן-אהרונוב - שאביו, אגב, כאיש אצ"ל במאורעות בסוף שנות ה- 30 היה פעיל ביותר בפעולות אשר שברו את ה"הבלגה" ופגעו באוכלוסייה הערבית האזרחית - בחר, דומה לי, להשתדל שבכל זאת להכניס איזושהי זאפטה לצד היהודי. מוזר. מה כהן למציתים?
כפי שרבים ציינו, לשופט אדמונד לוי יש עבר "פוליטי". וכל הכבוד לגאולה אבן שאף ציינה שלטליה ששון יש הווה פוליטי. השאלה היחידה שלי מהעיתונאים במשך השנים מאז פורסם הדו"ח שקרוי על שם הגברת ששון ממר"צ, על שני חלקיה, היא: מדוע לא חקרו את עברה אז ואולי היו מגלים נטיות פוליטיות שלה וכן, אם במשך השנים לא כל-כך הפריעו לעיתונאים שציינו את הקביעות המשפטיות שלה על חוקיות המאחזים והישובים הותיקים יותר מבלי להוסיף את מועמדותה ברשימה שמאלנית קיצונית, מה מפריע לכם עברו של השופט לוי מלפני 40 שנה?
אני ידוע, כמו כולכם, ש"הארץ" מחשיב את עצמו כעיתון "לאנשים חושבים" או לאנשים שחושבים שהם חשובים. והנה, גם אני נאלצתי לחשוב כשפתחתי את העיתון ביום שני השבוע ובכתבה של טלילה נשר קראתי מלים אלה: "...הוא 'מבריח' הביתה צעירים שעושים רעש באופן רנדומנלי". אז ככה, לדעתי הצנועה, היא הייתה צריכה מבחיה תחבירית לכתוב " הוא 'מבריח' הביתה באופן רנדומנלי..." כי אחרת אפשר להבין שהרעש נעשה באופן רנדומנלי. אבל מה זה "רנדומנלי"? איך הרשה העורך את שיבוץ מילה זו בכתבה? הרי בעברית, יש את המילה "מקרי" והאו טוב ותקין ואפילו קצרה יותר. ואם רוצים קצת להתהדר בשפה, יש את המילה האראמית "אקראי" שהוא בשימוש אקדמאי, למשל בתורת ההסתברות כמו "מספר אקראי". האם יש לנו כאן דוגמא לעיתונות מקרית?
^
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה
הירשם תגובות לפרסום [Atom]
<< דף הבית